Charakteristika | |||||||||||||||
Doplněk stravy s lecitinem, zinkem a vlákninou Fosfolipidy obecně představují skupinu látek obsahujících glycerol, mastné kyseliny a kyselinu fosforečnou. V těle (organismu) mají zcela zásadní význam. Jsou nezbytnou složkou živočišných i rostlinných organismů, kde jsou jednak přítomny jako součást buněčných a vnitrobuněčných membrán, jednak jako součást lipoproteinů. Významný obsah fosfolipidů je v nervových tkáních, zejména v mozku.1) 1) Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin, 3 vydání, OSSIS, Havlíčkův Brod, 2009 Obsah balení: 200 g Charakteristika Arecitin je patentovaný přípravek (CZ patent č. 281 571) na bázi lecitinu, vlákniny, biogenních prvků - hořčíku, vápníku a zinku. Citace z CZ patentu č. 281 571: Vynález se týká dieteticko-preventivního přípravku na bázi lecitinu, jehož účinnost je výsledkem synergického působení lecitinu a biogenních prvků. Tato směs působí synergicky, zvyšuje se účinnost lecitinu a prodlužuje dobu jeho účinku. Složení sojový lecitin, sušená mletá jablka, uhličitan hořečnatý zásaditý, uhličitan vápenatý, síran zinečnatý. Upozornění: Není určeno pro děti do 3 let. Ukládat mimo dosah dětí! Nenahrazuje pestrou stravu. Skladovat v suchu při teplotách do 25 °C. Uchovávat uzavřené. Nespotřebovaný zbytek - komunální odpad. Obsah balení: 200 g ± 3%
Energetická hodnota: 2841 kJ / 689 kcal Průměrný obsah živin na 100 g: Bílkoviny 0,2 g Sacharidy 15,2 g z toho: - cukry 15,2 g Tuky (fosfolipidy) 67,9 g z toho: - nasycené mastné kyseliny 8,4 g - mononenasycené mastné kyseliny 3,5 g - polynenasycené mastné kyseliny 23,1 g - cholesterol 0 mg Vláknina 8,4 g Sodík 0,02 g |